Politiehond rekent autodief in na wilde achtervolging

Politiehond rekent autodief in na wilde achtervolging

GOES – Een 33-jarige man uit Etten-Leur werd maandag 13 juli gearresteerd nadat hij er in een gestolen auto vandoor ging. Zijn vlucht was echter tevergeefs. Hij werd getraceerd door een politiehond. De arrestant zit nu in de cel.

Achtervolging
Omstreeks 01.00 uur trok een rode Renault Megane Senic de aandacht van surveillerende agenten. Aan de voor- en achterkant van de auto zaten verschillende kentekenplaten. Dat was reden voor een controle.

De bestuurder wilde daar echter niet aan meewerken en ging er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging startte op de Deltaweg en eindigde uiteindelijk in de Heemskerkstraat.

Overtredingen
Onderweg pleegde de verdachte vele verkeersovertredingen. Hij reed met extreem hoge snelheden en remde niet voor zijwegen en verkeersdrempels. Rotondes werden tegen het verkeer ingenomen en op sommige momenten ging zijn rit dwars door groenstroken.

De automobilist liet in de Heemskerkstraat de auto achter en ging er verder te voet vandoor.

Politiehond
De hele wijk was ondertussen door de politie afgezet. Een politiehond spoorde de verdacht op. Hij hield zich schuil in een tuinhuisje. Bij de arrestatie werd de verdachte door de politiehond in zijn linkerpols gebeten. De arrestant had een zak met 44 gram speed bij zich.

De auto bleek gestolen en in het voertuig lagen inbrekersgereedschappen, diverse kentekenplaten en goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De 33-jarige man uit Etten-Leur is na zijn arrestatie overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.