Vissers vangen ondermaatse zeebaarzen bij Borssele

Vissers vangen ondermaatse zeebaarzen bij Borssele

BORSSELE – De politie heeft zaterdag 1 augustus in samenwerking met Sportvisserij Zuidwest Nederland een controle uitgevoerd op vangen en niet gelijk terugzetten van ondermaatse zeebaars ter hoogte van de uitlaat van de kerncentrale van Borssele.

Ondermaats
Er werden twee vissers betrapt die ondermaatse vis hadden gevangen. Zij krijgen een proces-verbaal. Er kwamen via verschillende kanalen klachten binnen van het feit dat vissers ondermaatse zeebaars vangen en deze meenemen naar huis of ter plaatse op de barbecue leggen.

De zeebaars moet een lengte hebben van 36 centimeter voordat deze meegenomen mag worden.

Zeebaarzen
Er werd een visser betrapt die 9 ondermaatse zeebaarzen had gevangen waarvan de lengte varieerde van 16 tot 24,5 centimeter. De vissen zijn teruggezet. De tweede verdachte had een ondermaatse zeebaars gevangen van 26,5 centimeter en deze met een stokje en touwtje vastgemaakt aan de steun van zijn hengel, die in het water stond.

Het touwtje zat door de bek en de kieuwen van het zeebaarsje, en zo hing deze onder water. Tevens zijn bij deze verdachte en zijn twee vrienden nog twee van deze werktuigen aangetroffen. Zij deden vrijwillig afstand van deze materialen.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.