Gewapende overval woning stationsstraat Kapelle (update)

Gewapende overval woning stationsstraat Kapelle (update)

KAPELLE – Vannacht is in een woning aan de Stationsstraat in Kapelle een gewapende overval gepleegd door drie mannen. Op het moment van de overval was alleen de bewoonster van de woning aanwezig.

Haar echtgenoot die enige tijd later thuis kwam overzag de situatie en heeft direct actie ondernomen. Mede door zijn zeer kordate optreden sloeg één van de daders met een auto op de vlucht. De politie kon de vluchtende verdachte op aanwijzingen van de echtgenoot al snel oppakken.

De overgebleven twee overvallers zijn vervolgens te voet gevlucht en ook zij konden snel door de politie aangehouden worden. Bij deze aanhouding zijn door de politie waarschuwingsschoten gelost.

De recherche is inmiddels met een technisch en een forensisch sporenonderzoek begonnen. Om die reden zijn de omgeving van de woning en de aanhoudingsplaatsen afgezet.

Update 27-10-2011, 15:00:
De 38-jarige bewoner van een woning aan de Stationssingel in Kapelle kwam vannacht thuis en werd door een buurman aangesproken. De buurman vertelde dat hij kort daarvoor een auto diverse malen langzaam door de straat had zien rijden. Terwijl ze dit met elkaar bespraken zagen ze deze auto rijden, waarna ze besloten achter de auto aan te rijden. Al vrij snel verloren ze de auto uit het oog waarna ze terug naar huis gingen.

Toen de 38-jarige bewoner daarna zijn woning binnenging werd hij geconfronteerd met twee gewapende en gemaskerde overvallers die zijn 28-jarige vriendin bedreigden. De bewoner zag kans om van één van de overvallers de gezichtsbedekking af te trekken. De overvallers schrokken daarvan en vluchtten.

De bewoner zette de achtervolging in en werd hierbij geholpen door eerder genoemde buurman. De buurman had e.e.a. gezien vanuit zijn woning en was naar buiten gekomen. Samen renden ze achter de overvallers aan maar verloren de overvallers uit het oog. De bewoner belde daarna meteen 112 en gaf de signalementen en de verdachte auto door.

Even later zagen surveillerende agenten de gezochte auto rijden in de Biezelingsestraat in Kapelle en hielden de bestuurder, een 46-jarige man uit Bergen op Zoom, aan. Vrij kort hierna werden in de Middenweg in Kapelle de andere verdachten, een 43-jarige man uit Middelburg en een 29-jarige man uit Bergen op Zoom, aangehouden. Bij deze aanhouding zijn door de politie waarschuwingsschoten gelost. De aangehouden verdachten waren in het bezit van wapens.

De recherche is met een technisch- en forensisch sporenonderzoek begonnen en heeft de omgeving van de woning afgezet.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *