Bekeuringen en EMG voor vluchtende man (20) uit Goes

Bekeuringen en EMG voor vluchtende man (20) uit Goes

GOES – Een 20-jarige automobilist uit Goes is vanochtend bekeurd voor het rijden zonder verlichting en met te hoge snelheid. Agenten wilden rond 03.30 uur op de Deltaweg een personenauto controleren maar de bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor richting De Poel.

Agenten zetten de achtervolging in waarbij de snelheid opliep tot 170 km. Vervolgens reed de auto richting Middelburgsestraat, richting de Van Hogendorplaan waar de bestuurder zijn verlichting doofde. Uiteindelijk werd de auto leeg aangetroffen ter hoogte van de Thorbeckelaan. De bestuurder was er lopend vandoor gegaan. Door een hondengeleider werd nog in de omgeving gezocht maar dit leverde niets op.

Even later zagen de agenten een andere auto langzaam voorbij rijden. Aan andere collega’s werd gevraagd de inzittenden van deze auto te controleren. Het vermoeden bestond dat één van de inzittenden wel eens de weggelopen automobilist zou kunnen zijn. Dit bleek juist. De weggelopen bestuurder bleek een 20-jarige Goesenaar te zijn. Hij bekende al snel dat hij de overtredingen had gepleegd.

Tegen hem werd ter plaatse proces-verbaal opgemaakt wat resulteerde in drie boetes. Twee voor te hard rijden en één voor het rijden zonder verlichting. Totaal 759 euro. Tevens wordt aan het CBR een mededeling rijvaardigheid uitgedaan en zal hij een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) moeten gaan volgen. De kosten hiervan zijn 810 euro en drie dagen tijd.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *