Nieuwe tariefmaatregel Regiotaxi Oosterschelderegio vervalt - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Nieuwe tariefmaatregel Regiotaxi Oosterschelderegio vervalt

REGIO – Het bestuur van het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio heeft 15 februari jl. besloten dat de tariefmaatregel waarbij een inkomensgrens wordt gehanteerd voor de Regiotaxi Oosterschelde vervalt.

Per 1 januari 2012 zou deze ingevoerd worden, waardoor reizigers die een inkomen hadden van anderhalf keer het sociaal minimum een hoger tarief betaalden.

Uit recente rechtspraak blijkt dat de wet het toepassen van een inkomenstoets niet toestaat. Op grond van bestudering van deze rechtspraak en op advies van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft het bestuur besloten de besparing op een andere manier te realiseren. Al eerder had het bestuur besloten tot uitstel tot 1 maart 2012.

Een andere genomen maatregel blijft van kracht. Die houdt in dat pashouders per jaar niet meer dan 2.000 km tegen het lage tarief kunnen reizen.

Het bestuur heeft een werkgroep de opdracht gegeven nieuwe voorstellen te doen. De werkgroep moet een besparing van de kosten zoeken in twee richtingen: verhoging van het instaptarief met een verhoging van het kilometertarief voor alle gebruikers. Verder is de opdracht gegeven na te gaan of er in de organisatie van het vervoer besparingen mogelijk zijn.

Klanten zullen hierover binnenkort een brief ontvangen.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *