Grote brand in schuur minicamping Buitenhof te Lewedorp

Grote brand in schuur minicamping Buitenhof te Lewedorp

LEWEDORP – Tegen vijf over half drie in de middag is er brand ontdekt bij de minicamping Buitenhof te Lewedorp. Aan de hand van de melding bij 112 werd meteen al besloten om de brand op te schalen naar middelbrand waardoor meerdere eenheden ter plaatse zijn geroepen.

Bij aankomst van de eerste brandweerploeg bleek de brand al zo hevig te woeden dat er al vrij snel werd opgeschaald naar grote brand. Zowel hierdoor en door de gebrekkige waterwinning werden binnen een half uur brandweerploegen uit de volgende plaatsen ter plaatse geroepen: Nieuwdorp, Oost-Souburg, Heinkenszand, Goes, Arnemuiden, Middelburg, Vlissingen en Krabbendijke.

Doordat er in het dak van de schuur asbest was verwerkt is er tevens opgeschaald naar Grip 1. Na metingen bleek dat de asbest zich met name rond de schuur was terecht gekomen. Er was geen gevaar voor de omwonenden.

Tijdens de brand zijn er enkele ambulances ter plaatse geroepen voor eventuele verwondingen. Tijdens de brand zijn er geen gewonden gevallen en dus konden de ambulances weer retour.

De schuur waar met name hooi en stro opgeslagen lag is volledig uitgebrand. Na ongeveer anderhalf uur was de brand onder controle. De brandweer had nog enkele uren nodig om de brand volledig te blussen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk.

Tegen half negen in de avond is de brandweer van Goes ter plaatse geroepen voor het nablussen van de brand.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *