Foto: Victor Beekman

Fransman Maxime Daniel winnaar van ZLM Tour 2012

GOES – De vandaag verreden ZLM Tour 2012 is gewonnen door de Fransman Maxime Daniel. Na een rit van 189 kilometer won hij de eindsprint overtuigend in een kopgroep van 21 renners. De Argentijn Eduardo Sepúlveda en de Belg Kenneth Vanbilsen maakten het podium compleet.

Met een vijfde plek was de 21-jarige Wouter Wippert de beste Nederlander. Nick van der Lijke, de enige Zeeuw in de ZLM Tour dit jaar, kwam ongelukkig ten val, maar kon de wedstrijd wel uitrijden. Hij eindigde op de 42e plaats. De meest aanvallende renner was de Sloveen Jan Polanc, die enkele kilometers voor de finish werd teruggepakt door de achtervolgende kopgroep en uiteindelijk als elfde eindigde. In totaal namen er 246 wielrenners deel aan de zeventiende editie van de ZLM Tour.

ZLM Tour
Samen met aansprekende internationale wedstrijden zoals “de Ronde van Vlaanderen” en “de Tour de l’Avenir” behoort de ZLM tour tot de zogenaamde “UCI Nations Cup Under 23” wedstrijden.

Dat betekent dat het peloton van de ZLM tour internationale aanstormende talenten herbergt, zijnde de professionele wielerproffesionals van de komende jaren. Renners van over de hele wereld geven in de ZLM tour acte de precense. Een unieke wedstrijd, bijzonder ook omdat het de enige wedstrijd in Nederland is die meetelt voor de genoemde Nations Cup under 23.

Live
De ZLM Tour was net als voorgaande jaren rechtstreeks te volgen via Omroep Zeeland Radio. Dit jaar was er echter ook de mogelijkheid om de wielerwedstrijd rechtstreeks en gedetailleerd te volgen via een liveticker op de website van wiel-rent.nl.

 

Artikel delen:
Foto's 6
Foto: Victor Beekman
Foto: Victor Beekman
Foto: Victor Beekman
Foto: Victor Beekman
Foto: Victor Beekman
Foto: Victor Beekman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *