Foto: Extern

Internationale hondententoonstelling in de Zeelandhallen

GOES – Op 21 en 22 april 2012 organiseert Kynologen Club Zeeland weer haar jaarlijkse internationale hondententoonstelling in de Zeelandhallen te Goes. Meer dan 1.800 honden, van minstens 200 rassen, zullen strijden om de titel: beste van CACIB Dogshow Goes 2012.

Een beestenboel met vele rassen
De keuring vindt op beide dagen plaats en hierbij doen diverse rassen een gooi naar de titel. Van herdershonden tot terriërs en van retrievers tot windhonden.

Op zaterdag 21 april zijn de volgende dieren te zien: herdershonden, veedrijvers, pinschers, schnauzers, molossers, dashonden, spitsen, oertypes, lopende honden, zweethonden en verwante rassen. Een dag later zijn er terriers, staande honden, retrievers, spaniels, waterhonden, gezelschapshonden en windhonden.

Kynogen Club Zeeland
De Kynologenclub Zeeland is opgericht in 1959. Haar verzorgingsgebied bestaat uit de regio’s Walcheren, Schouwen-Duiveland en Noord en Zuid-Beveland. Als Zeeuwse vereniging heeft zij aan de bakermat gestaan van nagenoeg alle hondenscholen die inmiddels binnen de provincie gevestigd zijn. Zij onderscheidt zich nog steeds van de andere hondenscholen door de inspraak van leden en het werken zonder winstbejag. Zij is ook de enige door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland erkende vereniging in de regio.

Entree
Zowel op zaterdag 21 als zondag 22 april is de hondententoonstelling geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt €5,-, tot 12 jaar en boven de 65 jaar is de toegang gratis.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *