Foto: Eigen foto

Nieuwe maatregelen Regiotaxi Oosterschelde per augustus

REGIO – Het bestuur van het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio heeft naar aanleiding van de maatregelen die zijn genomen in haar vergadering van 9 maart 2012 een besluit genomen. Alle gemeenten hebben hiermee ingestemd.

Ten eerste is besloten om per 1 augustus 2012 de tarieven voor alle gebruikers aan te passen. Ook is besloten de openingstijden van de Regiotaxi aan te passen van 07:00 tot 23:00 uur. Daarnaast verandert er per 1 augustus 2012 ook een aantal andere zaken binnen de Regiotaxi:

  • Met ingang van 1 augustus worden de Regiotaxi-ritten uitgevoerd door TCR (Taxicentrale Renesse). Op Tholen gebeurt dit door taxibedrijf REVO.
  • Vanaf 1 augustus wordt een nieuwe pas in gebruik genomen. De oude pas is vanaf deze datum niet meer geldig. Ritten tot 1 augustus kunnen nog besteld worden met de oude pas. Vaste ritten moeten opnieuw worden opgegeven bij de Gemeentelijke Vervoerscentrale. Reeds gereserveerde ritten bij de huidige vervoerder vervallen na 1 augustus.
  • Met ingang van 1 augustus wordt al het vervoer voor de Regiotaxi-Oosterschelde geregeld via de Gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland, gevestigd in Terneuzen. Telefoonnummer: 0113-74 50 50.
  • Vanaf 1 augustus gelden er nieuwe tarieven (instaptarief € 1,10 en kilometertarief € 0,25) en zijn er twee mogelijkheden om de taxiritten te betalen: contant betalen aan de chauffeur of betalen op rekening.

Daarnaast wordt er vanaf 1 augustus een groot deel van de Regiotaxiritten uitgevoerd met nieuwe / andere voertuigen. Naast de bekende rolstoelbussen worden ook rolstoeltaxi’s ingezet. Rolstoeltaxi’s zijn personenwagens die naast personen ook een rolstoel kunnen meenemen. In de stadgebieden Goes en Zierikzee gaan bij wijze van proef ook twee elektrische taxi’s rijden. Het voordeel van elektrische taxi’s is dat deze comfortabeler rijden en beter zijn voor het milieu. Bij een geslaagde proef wordt overwogen om meer van deze taxi’s in te zetten.

Klanten worden middels een brief hier uitvoerig over geïnformeerd. Meer informatie over de nieuwe maatregelen van de Regiotaxi-Oosterschelde is vanaf 1 augustus te vinden op www.regiotaxi-oosterschelde.nl.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *