EK wielrennen U23/Junioren 9-12 augustus naar Zeeland - Foto: Extern
Foto: Extern

EK wielrennen U23/Junioren 9-12 augustus naar Zeeland

REGIO – Van 9 tot en met 12 augustus 2012 komt het EK wielrennen voor junioren en beloften naar Zeeland. Het EK is door Libéma Profcycling, de organisatie onder leiding van Cees Priem, naar Zeeland gehaald. Aan het EK doen 35 verschillende landen, bijna 700 renners en 300 begeleiders mee.

De categorieën die om de Europese titels gaan strijden zijn de junioren en de beloften tot 23 jaar (dames en heren). Een van de onderdelen van dit EK zijn de wegwedstrijden.

Route
De wedstrijden starten op de Houtkade te Goes. Via Goes, Kloetinge en Kattendijke komen de renners via de Oude Polderweg Wemeldinge binnen. Vanaf de Oude Polderweg gaan de renners over de Dorpsstraat, het Dorpsplein, Koningin Emmastraat, Prinses Beatrixweg, Molenstraat, Bonzijweg, de Boulevard op. Via de Nieuwendijk en de Steldijk verlaten ze Wemeldinge weer op weg naar Goes. Deze ronde is ongeveer 21 km en zal een aantal keer door de renners gereden worden.

Programma
Donderdag 9 en vrijdag 10 augustus zal het EK gestart worden met een individuele tijdrit voor alle categorieën.

Op zaterdag 11 augustus wordt om 09:00 uur gestart te Goes met de wegwedstrijd voor de heren junioren. Deze wedstrijd zal tot ongeveer 12:00 uur duren. ‘s Middags starten om 14:00 uur de dames tot en met 23 jaar. Zij zullen rond 17:30 uur eindigen.

Op zondag 12 augustus wordt om 10:00 uur gestart te Goes met de wegwedstrijd voor de dames junioren. Deze wedstrijd zal tot ongeveer 12:00 uur duren. ‘s Middags zijn vanaf ongeveer 13:00 uur de heren tot en met 23 jaar aan de beurt. Zij zullen rond 17:30 uur finishen.

Talent
Het Europees kampioenschap is een wedstrijd waarin jaarlijks een verzameling aan grote talenten uit vele landen aan de start komt. Het zijn vaak renners en rensters die op het punt staan om door te breken naar de profs. Peter Sagan, Marcel Kittel en Kris Boeckmans zijn mooie voorbeelden van renners, die in recente jaren om de Europese titels streden en nu op de startlijst stonden van de Tour de France.

Peter Sagan is zelfs één van de kopstukken dit jaar met zijn geweldige sprintkracht, het gemak waarmee hij ritzeges boekt en een gooi doet naar de groene trui. Voor Nederland was Chantal Blaak in 2009 spraakmakend op het EK. Ze won met een solo de titel voor Marianne Vos.

Meer informatie over het EK wielrennen kunt u vinden op www.zeeland2012.nl.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *