Kunstwerkverkiezing gemeentehuis Noord-Beveland

WISSENKERKE – Op vrijdag 18 november maakt burgemeester Van Kooten bekend wat het mooiste kunstwerk is in de tentoonstelling in het gemeentehuis. De verkiezing van het mooiste kunstwerk vindt dit jaar voor de vijfde maal plaats. 

De drie genomineerde kunstwerken zijn:

  • ‘Stroa’ van Hans Keukelaar
  • ‘Winter in de polder’ van Frans Prunier
  • ‘Oesterput’ van Rie de Ligt-Dekker

De nominatie is dit jaar anders aangepakt want niet de burgemeester maar de medewerkers hebben uit een twintigtal kunstwerken, door middel van hun stem, de top drie bepaalt. Het college heeft uit deze top drie de nummer één gekozen en koopt dat schilderij aan.

De verkiezing van het mooiste kunstwerk wordt jaarlijks gehouden om kunstenaars te motiveren hun mooiste werken beschikbaar te stellen voor de tentoonstelling in het gemeentehuis. Vorig jaar viel de keuze op het bronzen beeld ‘Zeeuwse Wind’ van Frida van Overbeeke.

De tentoonstelling in het gemeentehuis bestaat uit werken van leden van Stichting Kunstspoor. Leden kunnen ieder jaar hun mooiste creaties aanleveren. Het bestuur van Stichting Kunstspoor bepaalt vervolgens in overleg met de gemeente welke werken dat jaar een plekje krijgen in het gemeentehuis.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *