Virus in computernetwerk van gemeente Borsele [update] - Foto: Extern
Foto: Extern

Virus in computernetwerk van gemeente Borsele [update]

BORSELE – Het interne computernetwerk van de gemeente Borsele heeft te maken met een virus (Trojaans Paard). Het virus heeft zich intern verspreid over het netwerk. Om verdere verspreiding te voorkomen moet het gehele computernetwerk worden afgesloten.

Publiekszaken
Dit geldt voor alle vestigingen van de gemeente Borsele en betekent dat publiekszaken niet kunnen worden afgehandeld. Het is nog niet bekend hoe lang het gaat duren om het probleem op te lossen. Op dit moment wordt hard gewerkt om het virus te verwijderen en de besmette computersystemen op te schonen. Het is nog niet duidelijk wanneer de normale dienstverlening weer kan plaatsvinden.

De gemeente Borsele blijft tijdens openingstijden gewoon telefonisch bereikbaar. De website is normaal toegankelijk. Verdere informatie wordt via www.borsele.nl en Twitteraccount @gemeenteborsele kenbaar gemaakt.

Infectiegevaar
Het is niet uitgesloten dat bestanden die personen en organisaties sinds woensdagochtend 8 augustus via de gemeente Borsele hebben ontvangen ook geïnfecteerd zijn. Als deze bestanden nog niet zijn geopend, wordt u aangeraden ze te verwijderen. Zijn ze wel geopend, dan is het advies uw computer door een anti-virusprogramma te laten scannen of eventueel contact op te nemen met de eigen ICT-adviseur.

Update 09-08-2012, 14.15:
De systemen van publiekszaken zijn veilig opgestart. Het is weer mogelijk om uw paspoort, rijbewijs en dergelijke aan te vragen of op te halen. De afdeling Burgerzaken te Ovezande is donderdag geopend van 17.00 tot 20.00 uur en vrijdag volgens de reguliere openingstijden.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *