Afvalcontainers in gemeente Borsele krijgen streepjescode

BORSELE – De gemeente is verplicht om huishoudelijk afval van particulieren huishoudens op te halen. Elk huishouden, enkele adressen uitgezonderd, beschikt standaard over één grijze (restafval), één groene (groente-, fruit- en tuinafval) en één blauwe (oud papier en karton) afvalcontainer.

Huishoudens betalen hiervoor afvalstoffenbelasting. Ook kleinere bedrijven zoals winkels kunnen, tegen betaling van reinigingsrecht, afvalcontainers bij de gemeente aanvragen en hun afval laten ophalen tijdens de inzamelroute voor huishoudens.

Alle afvalcontainers krijgen een sticker met een unieke streepjescode. Met deze streepjescode wordt de afvalcontainer gekoppeld aan het adres waarbij de afvalcontainer hoort. Voor het registeren van de afvalcontainers heeft de gemeente een nieuw systeem geïntroduceerd. De sticker met een unieke streepjescode wordt door medewerkers van de gemeente op de containers geplakt.

Naar verwachting worden de eerste afvalcontainers in oktober 2012 voorzien van een sticker. Er wordt gestart met de kern Ovezande. Daarna zullen de andere kernen en het buitengebied volgen. Bewoners en de bedrijven die meeliften worden per brief geïnformeerd op welke dag de gemeente langs komt om de afvalcontainers te stickeren.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *