Stroomstootwapen in beslag genomen van man (20) te Goes

Stroomstootwapen in beslag genomen van man (20) te Goes

GOES – Vrijdagavond rond 22.45 uur liep een agent van Politie Zeeland over de Koepoort te Goes. Hij liep toevallig achter een groepje mannen dat een horecagelegenheid verliet en liep in de richting van de Van de Spiegelstraat.

Kennelijk hadden de mannen niet in de gaten wie er achter hen aan liep, want op een gegeven moment hoorde de agent het luide geknetter van een ’taser’, een zogenaamd stroomstootwapen. Hij riep het groepje mannen aan en vroeg hen te stoppen. Eén man uit het groepje liep echter met versnelde pas verder en stopte pas bij een bosje in de straat.

De agent heeft collega’s ter plaatse geroepen en het groepje mannen is gefouilleerd. De agenten troffen niets aan bij de mannen. Na een gesprekje bekende de man die niet was blijven staan op aanroepen van de agent dat hij een taser in de bosjes had gegooid. De agent, die samenwerkte met zijn diensthond, heeft de hond het bevel gegeven om het wapen te zoeken. In minder dan geen tijd kwam de hond met het wapen tevoorschijn.

De 20-jarige Vlissinger is overgebracht naar het politiebureau te Goes. Daar is de man gehoord en heeft hij afstand gedaan van het verboden wapen. Hij is in vrijheid gesteld met een proces-verbaal op zak.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *