Auto te water bij Oosthavendijk te Wilhelminadorp

WILHELMINADORP – Een automobilist raakte maandag aan het eind van de middag met zijn auto te water als het gevolg van een uitwijkmanouvre. De man reed op dat moment op de Oosthavendijk langs het kanaal Goes – Goese Sas bij Wilhelminadorp.

De man kon op eigen kracht uit de auto komen en haalde zodoende alleen een nat pak. Hij raakte niet gewond. Kort na het ongeval werd de politie gewaarschuwd. Toen die ter plaatse kwam besloot men bergingsbedrijf Van Mourik in te schakelen om de auto te bergen. Die kon echter niets uitrichten zonder assistentie van duikers.

Daarom werd om tien voor half zeven het duikteam van de Goese brandweer opgeroepen om het bergingsbedrijf te assisteren. Tesamen met een tankautospuit, bemand door de dienstdoende ploeg, vertrok het duikteam in de dichte mist richting Oosthavendijk. Ter plaatse aangekomen zorgde de bemanning van de tankautospuit ondermeer voor verlichting en afzetting van de weg zodat het duikteam zich volledig op de eigen taak kon concentreren.

Eén duiker ging het water in om het voertuig te lokaliseren. Dat lukte binnen enkele minuten zodat een tweede duiker met de takel van het bergingsbedrijf te water kon om deze vast te maken aan het voertuig. Binnen een half uur na aankomst van de brandweer stond de onfortuinelijke auto weer op het droge.

Het voertuig, een krap anderhalf jaar oude Opel Corsa, is waarschijnlijk total loss. Rond kwart voor acht stonden de uitgerukte eenheden weer terug op de Goese kazerne.

Bron: Brandweer Goes

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *