Meer dan 2.000 bezoekers bij succesvolle Oosterscheldeweek - Foto: Extern
Foto: Extern

Meer dan 2.000 bezoekers bij succesvolle Oosterscheldeweek

OOSTERSCHELDE – Afgelopen week stond de Oosterschelde in het zonnetje. Een hele week lang organiseerden de ZMf, IVN Zeeland en het Nationaal Park Oosterschelde samen met vele vrijwilligers tientallen activiteiten in en om het Nationaal Park.

De Oosterscheldeweek bleek een groot succes. In totaal heeft de organisatie meer dan 2.000 bezoekers mogen ontvangen bij activiteiten in de Oosterscheldeweek.

10-jarig bestaan Nationaal Park Oosterschelde
Er was alle reden tot feest, dit jaar bestaat het Nationaal Park Oosterschelde tien jaar en bovendien heeft de Provincie Zeeland 2012 uitgeroepen tot het ‘Zeeuws jaar van het Water’. Tijdens de Oosterscheldeweek werden inwoners, recreanten, bedrijven, scholieren en toeristen intensief betrokken bij de Oosterschelde.

Er was voor ieder wat wils: wandel- en fiets excursies met gidsen, natuurvaartochten met en zonder bruinvisexperts, snorkelen, kajakken, zeilen voor klein en groot, strandjutten, duiken, fotograferen,culinaire activiteiten en nog veel meer. Het ervaren en beleven van het gebied stond hierbij centraal. En dat is goed gelukt, mede dankzij het prachtige weer en natuurlijk de inzet van vele ondernemers en vrijwilligers.

Organisatie tevreden
De organisatie blikt zeer tevreden terug op de week. Tjeu van Mierlo, directeur ZMf: ‘We hebben zoveel blije gezichten gezien tijdens de Oosterscheldeweek. Zoveel mensen die vertellen dat ze niet wisten hoe mooi en divers de Oosterschelde eigenlijk is.

De ZMf vindt het erg belangrijk om samen met IVN Zeeland en het Nationaal Park Oosterschelde mensen de schoonheid van de Oosterschelde te laten ervaren. Siebe Kramer, voorzitter Nationaal Park Oosterschelde kan zich hier helemaal in vinden. Tevens vindt het Nationaal Park dat de betrokkenheid van ondernemers en vrijwilligers deze week mede tot een succes hebben gemaakt.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *