Eenzijdig ongeval met letsel op Oude Rijksweg te Kruiningen

KRUININGEN – In de nacht van 4 op 5 oktober omstreeks 01.00 uur is op de Oude Rijksweg te Kruiningen een eenzijdig ongeval gebeurd. Bij dit ongeval zijn twee mannen gewond geraakt. Eén van hen bleek gedronken te hebben.

De mannen reden, vermoedelijk met hoge snelheid, over de Oude Rijksweg te Kruiningen. In de bocht bij de Kanaalweg vloog de auto van de dijk en reed in volle vaart het talud af, werd gelanceerd over een sloot en kwam 40 meter verderop in een weiland tot stilstand. Bij de meldkamer kwam een telefoontje binnen dat er een auto in de sloot was gereden, waarna de politie met spoed naar Kruiningen reed.

Daar aangekomen stonden twee mannen bij de auto. De ene was gewond aan zijn gezicht (41 jaar en afkomstig uit het Italiaanse Varese) en de ander (43 jaar uit Bavel) klaagde over een pijnlijk been. Beide zeiden dat ze niet achter het stuur hadden gezeten en dat een derde persoon er vandoor was gegaan.

De politie heeft onderzoek gedaan in de auto en trof sporen aan die deed twijfelen aan het verhaal over de derde persoon. Op de airbag zaten namelijk (bloed)sporen die overeen kwamen met de verwondingen op het gezicht van de Italiaanse meneer. Hier hebben we de Italiaan mee geconfronteerd en uiteindelijk gaf hij toe dat hij achter het stuur had gezeten toen het ongeluk gebeurde. Hij moest een blaastest doen en hieruit bleek dat de man had gedronken.

Beide mannen zijn met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en de auto is door een takelbedrijf uit het weiland gesleept. De auto bleek total los.

Door de politie is later op de nacht geïnformeerd naar de gezondheid van de twee mannen. Allebei waren ze opgenomen in het ziekenhuis, de 43-jarige man uit Bavel had een gebroken been en de verwondingen van de andere man, de bestuurder, zijn niet bekend gemaakt.

Omdat er geen ademanalyse gedaan kon worden bij de 41-jarige Italiaan, is bloed bij hem afgenomen door een arts. Dit wordt opgestuurd naar het NFI te Rijswijk, daar gaan ze onderzoeken hoeveel de man precies gedronken had.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *