Dronken automobilist (34) uit gemeente Borsele betrapt

Dronken automobilist (34) uit gemeente Borsele betrapt

MIDDELBURG – Op de Schroeweg te Middelburg betrapte de politie in de nacht van donderdag op vrijdag, rond 04.00 uur, een dronken automobilist.

Tijdens een surveillanceronde zagen agenten een personenauto slingerend over de weg rijden en besloten hem te laten stoppen om de bestuurder te controleren.

De auto werd aan de kant van de weg gezet en de bestuurder, een 34-jarige man uit de gemeente Borsele, moest een blaastest doen. Uit de blaastest bleek dat hij had gedronken. De man blies namelijk een ‘F’, dat wil zeggen dat hij niet alleen véél, maar véél te veel heeft gedronken om met de auto te mogen rijden.

Omdat op een blaasapparaat niet te zien is hoeveel de man precies heeft gedronken, moest hij mee naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Een dergelijk apparaat geeft exact aan hoeveel microgram alcohol iemand uitblaast, per liter uitgeademde lucht.

Nadat de 34-jarige man de ademanalyse had gedaan, bleek dat hij ongeveer vier keer teveel had gedronken. Om die reden is zijn rijbewijs ingenomen door de agenten. Dat wordt nu opgestuurd naar de officier van justitie en die beslist of de verdachte het rijbewijs weer terugkrijgt.

Tegen de man wordt in ieder geval een proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Uit onderzoek bleek ook nog dat de man met een ongelding rijbewijs reed, dus daarvoor krijgt hij ook nog een bekeuring.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *