Jongen (16) slaat fietsster na aanrijding op kruising te Kapelle

KAPELLE – Vrijdagmiddag 7 juni rond 17.15 uur fietste een 18-jarig meisje vanuit Kapelle terug naar haar woonplaats Goes. Ter hoogte van de Noordstraat te Kapelle wilde zij linksaf slaan, de Noordstraat in.

Aanrijding
Door een foutief ingeschatte voorrangssituatie kwam zij in aanrijding met een bromfiets die bestuurd werd door een 16-jarige jongeman uit Hansweert. De 16-jarige jongen moest namelijk zo hard remmen voor het meisje dat hij een aanrijding niet meer kon voorkomen en met zijn voorwiel tegen de fiets van het meisje aanbotste. Beide kwamen hierbij ten val.

Mishandeling
Hierop werd de jongeman zo boos dat hij naar het meisje toeliep en haar twee keer een klap in haar gezicht gaf. Er kwamen twee getuigen aanlopen, de politie werd gebeld en de jongeman was inmiddels al weer wat bedaard.

Wanneer de politie ter plaatse kwam en het verhaal aanhoorde, werd de 16-jarige jongen aangehouden op verdenking van mishandeling. Het meisje uit Goes deed aangifte van dit feit.

Spijt
De jongen werd overgebracht naar het politiebureau. Daar verhoorden agenten hem en hij legde een bekennende verklaring af. Hij betuigde spijt en wilde de eventuele schade aan de fiets van het meisje vergoeden. Intussen waren ook de twee getuigen door de agenten verhoord. Tegen 20.30 uur is de aangehouden verdachte weer in vrijheid gesteld.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *