Johnny Hoogerland winnaar van NK wielrennen op de weg - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Johnny Hoogerland winnaar van NK wielrennen op de weg

YERSEKE – Johhny Hoogerland heeft zondagmiddag 23 juni het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg gewonnen te Kerkrade. De Yersekenaar finishte voor Tom Dumoulin en Sebastian Langeveld, en volgt Niki Terpstra op als Nederlands kampioen.

NK
Na enkele eerdere ontsnappingen bleef Hoogerland met Langeveld en Tankink in de kopgroep over. In de laatste ronde door het Duivels Bosch ging de renner van Vacansoleil-DCM er alleen vandoor, en werd niet meer teruggehaald door de achtervolgers.

Hoogerland zal het komende wielerjaar rijden in de rood-wit-blauwe kampioenstrui, beginnend in de aanstaande Tour de France.

Tranen
“Toen ik in de laatste ronde, vlak voor de finish, voorbij de teambus reed, kreeg ik de tranen in mijn ogen. Na alle ellende van de afgelopen twee jaar is dit gewoon fantastisch,” zei de Zeeuw na het behalen van de titel. Daarmee refereerde hij aan de zware ongelukken die hij had dit voorjaar en in de Tour de France van twee jaar geleden. “Het is een lange weg geweest. Maar ik kom misschien wel beter dan ooit terug.”

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *