Noord-Beveland start bouw winkelcentrum te Kamperland - Foto: Gemeente Noord-Beveland
Foto: Gemeente Noord-Beveland

Noord-Beveland start bouw winkelcentrum te Kamperland

NOORD-BEVELAND – Afgelopen week zijn er nieuwe ontwikkelingen bekendgemaakt over het winkelverbeterplan in de gemeente Noord-Beveland. Het betreft de plannen te Kortgene, Kamperland, Wissenkerke en Colijnsplaat.

Kortgene
Er zit schot in de verplaatsing van de Sparsupermarkt in Kortgene. Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor het verbouwen van de Rabobanklocatie aan de Hoofdstraat 42-44 ten behoeve van de Sparsupermarkt. De supermarkt blijft dus in de Hoofdstraat, zoals ook de wens was van een aantal raadsleden.

De gemeente heeft met de ondernemers bezien welke maatregelen getroffen moeten worden in het openbaar gebied. Als gemeente wordt gezorgd voor een optimale parkeersituatie en waar mogelijk een ondergrondse afvallocatie.

Kamperland
Er was beroep ingesteld tegen de vaststelling van het bestemmingsplan voor het winkelcentrum Kamperland. Ook was een voorlopige voorziening aangevraagd. Twee weken geleden zijn het beroepschrift en de aanvraag om voorlopige voorziening ingetrokken. De omgevingsvergunning is door initiatiefnemers aangevraagd. Hier kan dus spoedig gestart worden met de bouw.

Wissenkerke

Op 10 december is een gesprek geweest tussen de gemeente, Aldi Vastgoed en Blijvend Goed. De partijen hebben nogmaals bevestigd dat ze een Aldisupermarkt in Wissenkerke gaan exploiteren. Uiteraard onder voorbehoud van de uitspraak van de Raad van State. Het toekennen van een voorlopige voorziening door de Raad van State betekent dat de supermarkt niet gebouwd mag worden voordat de Raad van State een uitspraak doet in deze zaak. Dit kan minstens nog een half jaar duren.

De familie Van den Dries heeft aangegeven de Attent-supermarkt komend jaar om te vormen tot een multifunctionele dorpsgemakwinkel. Ingezet wordt op een moderne, efficiënte en aantrekkelijke winkelsetting. De ingang wordt verplaatst van de Voorstraat naar de Kortestraat aan het nieuwe parkeerterrein.

Colijnsplaat

De opstallen aan de Havelaarstraat 1 zijn inmiddels door de heer Van Gilst gesloopt en de bodemsanering is gaande. Na afronding van de sanering koopt de gemeente de gronden van de heer Van Gilst. Als gemeente wordt ervoor gezorgd dat het terrein netjes er bij komt te liggen.

Met de heer Kallewaard en SPAR Holding wordt nog overleg gepleegd over de overeenkomst ten behoeve van de verplaatsing van de Sparsupermarkt binnen een periode van vijf jaar.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *