Jubileumeditie roeiwedstrijd Ganze Regatta op Goese Sas - Foto: Goes Marketing
Foto: Goes Marketing

Jubileumeditie roeiwedstrijd Ganze Regatta op Goese Sas

GOES – De Goese roeivereniging Scaldis organiseert op zaterdag 8 maart voor de tiende keer de Ganze Regatta. De jaarlijke roeiwedstrijd op het kanaal van Goes naar het Goese Sas. Dit jaar zal de jubilerende roeiwedstrijd, over 4,3 km, extra feestelijk aangekleed zijn.

Kampioenschap
In de haven van Goes is de start, de finish ligt bij de sluis aan het Goese Sas. Tevens is er een wedstrijd over 2,0 km voor jeugd en aangepaste roeiers. Tijdens de wedstrijd wordt er onder andere gestreden om het Zeeuws kampioenschap.

Om voor dat kampioenschap in aanmerking te komen, moeten alle roeiers in de ploeg geboren Zeeuwen zijn of roeien bij een Zeeuwse vereniging.

Wedstrijden
Er wordt in twee heats gestart, de eerste om 12.00 uur en de tweede om 15.00 uur. Alle boottypen kunnen aan de start verschijnen, van skiffs (eenpersoonsboot) tot boten met acht roeiers.

In verband met de vaarhoogte zal de brug bij Wilhelminadorp, tijdens de twee wedstrijden  een kwartier per wedstrijd geopend zijn. Dit zal zijn om ongeveer 12.10 en 15.10 uur.

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *