Theo Bos overtuigend winnaar Ronde van Zeeland Seaports - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Theo Bos overtuigend winnaar Ronde van Zeeland Seaports

GOES – Theo Bos heeft zaterdag 7 juni de Ronde van Zeeland Seaports gewonnen, in een aankomst die hem op het lijf was geschreven. Na een kleine tweehonderd kilometer sprintte hij overtuigend naar de winst op de Patijnweg te Goes.

Winnaar
Ruim voor zijn grootste concurrent, Ramon Sinkeldam, haalde hij het einde. “Ik ben heel blij dat ik eindelijk een keer deze wedstrijd heb gewonnen”, zei Bos. “Ik ben hier een paar keer tweede geweest, dus het moest er een keer van komen.” Nu hij niet is geselecteerd voor de Ronde van Frankrijk moet de sprinter zich in dit soort wedstrijden manifesteren.

Kopgroep
De Belkin-ploeg controleerde de koers, die door een gebrek aan wind nooit heel enerverend werd. Een kopgroep van zeven man, met de sterke Kenneth van Bilsen, ontsnapte kort voor de passage van de Westerscheldetunnel, kreeg een maximale voorsprong van drie minuten, maar raakte nooit uit de greep van het peloton.

Massasprint
Daarin gaven Belkin en de voor een nationale ploeg uitkomende Pieter Weening het tempo aan. Toen ook Androni van nationaal kampioen en regionale favoriet Johnny Hoogerland ging meewerken, werden de vluchters in de lokale ronden achterhaald. Het draaide uit op een onvermijdelijke massasprint, waarin Sinkeldam tweede werd en Michel van Staeyen als derde eindigde.

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *