Foto: Politie Zeeland

Eigenaar van IBC-container gezocht te Colijnsplaat [update]

COLIJNSPLAAT – De politie is op zoek naar de eigenaar van een aanhangwagen met daarop een zogenaamd IBC-vat. De aanhanger werd afgelopen dinsdag achter gelaten bij een diefstal. Inmiddels is in de zaak een verdachte opgepakt. De herkomst van de aanhanger en de container zijn nog onbekend.

Brandstofdieven
Op dinsdag 10 juni werden rond 11.00 uur twee mannen betrapt die diesel probeerden te stelen. Dat gebeurde bij een landbouwbedrijf aan de Colijnsplaatseweg. Het duo had de aanhanger geparkeerd naast de dieseltank op het erf van de boerderij. Vervolgens waren ze diesel aan het overpompen vanuit de tank naar de IBC-container.

Toen de twee brandstofdieven betrapt werden, gingen ze er vandoor. Daarbij lieten ze de aanhanger en het kunststof vat achter. Op basis van het rechercheonderzoek arresteerde de politie op 12 juni een 34-jarige man uit Kortgene op verdenking van betrokkenheid bij de diefstalpoging. De verdachte werd ingesloten.

Aanhangwagen
Het is nog onduidelijk waar de in beslag genomen aanhangwagen vandaan komt. De politie vermoedt dat de aanhanger van diefstal afkomstig is. Op de aanhanger zat namelijk geen kentekenplaat en ook het identificatieplaatje was verwijderd. Op de dissel stond het vermeende merk Al-Ko. Het zogenaamd IBC-vat is een kunststof vloeistof container van 1000 liter, geplaatst in een metalen frame.

Mensen die meer informatie hebben over de herkomst van de aanhanger en de container kunnen met de politie contact opnemen via 0900-8844.

Update zaterdag 14 juni, 22.35 uur: Naar aanleiding van het nieuwsbericht meldde de rechtmatige eigenaar zich bij de politie. Hij heeft zijn aanhanger teruggekregen. Het voertuig was op 10 juni te Kortgene ontvreemd. De politie is nog steeds op zoek naar de eigenaar van de 1000 liter IBC-container.

Zaterdagmorgen 14 juni werd een tweede verdachte in deze zaak gearresteerd en ingesloten. Het gaat om een 34-jarige man uit Kortgene.

Artikel delen:
Foto 1
Foto: Politie Zeeland
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *