Vier gewonden bij verkeersongeval op de A58 bij Kruiningen

KRUININGEN – Bij een verkeersongeval op de A58 ter hoogte van Kruiningen zijn zondagmiddag vier personen gewond geraakt. Drie van hen liepen slechts lichte verwondingen op.

Filevorming
Een 28-jarige automobilist uit Hansweert reed rond 12.50 uur achter op een personenauto met daarin drie vrouwen. Achter het stuur zat een 22-jarige inwoonster van Middelburg. Vermoedelijk had de man te laat opgemerkt dat er sprake was van filevorming in de richting van de Vlaketunnel.

Gewonden
Twee van de vrouwen raakten licht gewond, de derde liep zwaarder letsel op. De veroorzaker van het ongeval raakte eveneens licht gewond. Na de kopstaart aanrijding schampte de eerstgenoemde auto een bestelauto. In dit voertuig raakte niemand gewond.

Ambulancepersoneel en bemanning van de traumahelikopter verleende medische zorg. Meerdere personen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Omleiding
De aanrijding zorgde voor veel verkeershinder. Er ontstond een lange file. De A58 werd afgesloten tussen de afslagen Rilland en Kruiningen-Yerseke. Rijkswaterstaat stelde route U12 als omleiding in. Verkeersongevalanalisten hebben een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

Kort voor 14.00 kon de vluchtstrook worden vrijgegeven voor het verkeer. De personalia van de betrokkenen zijn nog niet bekend.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *