Politie zoekt camerabeelden van overval te Yerseke

Politie zoekt camerabeelden van overval te Yerseke

YERSEKE – Het overvallenteam van de politieregio Zeeland is op zoek naar twee mannen die vorige week dinsdag 13 januari rond 07.30 uur een vrijstaande woning aan de Steeweg te Yerseke hebben overvallen. Op genoemd tijdstip drongen twee gewapende mannen via de voordeur de woning binnen, juist op het moment dat de bewoonster de krant uit de buitenbrievenbus had gehaald.

Woningoverval
In de woning werd het oudere echtpaar ernstig bedreigd met een vuurwapen. De hoofdbewoner werd zo mishandeld dat hij voor behandeling naar het ziekenhuis moest. Uit de woning werd een klein geldbedrag en enkele sieraden meegenomen.

Vluchtrichting
Het overvallenteam is op zoek naar twee lichtgetinte mannen. Uit het onderzoek is bekend geworden dat de twee mannen na de overval omstreeks 07.55 uur de woning hebben verlaten. Vervolgens zijn zij weggerend in de richting van de Ferdinand Bollaan. Aan het begin van deze straat stond hun grijze personenauto geparkeerd. Nadere gegevens over dit voertuig ontbreken.

Bewakingsbeelden
Het overvallenteam is naarstig op zoek naar het motief voor deze overval. Het is erg ongebruikelijk dat er ’s ochtends om half acht een overval op een schijnbaar willekeurige woning te Yerseke wordt gepleegd. Ook zijn de onderzoekers op zoek naar beelden van bewakingscamera’s, zowel zakelijk als particulier.

Het gaat met name om bewakingscamera’s in – en rond Yerseke waarop ook beelden van de openbare weg zichtbaar zijn. Aan de hand van deze beelden komt er mogelijk zicht op het gebruikte voertuig en de daders. Een ieder met tips of camerabeelden wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *