Politie rolt hennepkwekerij op in woning te Goes - Foto: Extern
Foto: Extern

Politie rolt hennepkwekerij op in woning te Goes

GOES – Donderdagmorgen 19 februari heeft de politie twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij een hennepkwekerij in een woning aan de Kropkreek. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een tip. Rond 06.00 uur zagen agenten een auto bij de woning wegrijden.

Aanhoudingen
De personenauto werd op de Oude Zeedijk te Kattendijke gecontroleerd. De twee inzittenden, namelijk een man (45) uit Kruiningen en een 28-jarige man uit Goes werden aangehouden, vanwege hun vermoedelijke betrokkenheid bij de kwekerij.

Ze zijn naar het politiebureau te Goes gebracht. Daar zijn ze donderdag verhoord en kregen ’s middags te horen dat ze langer moeten blijven.

Hennepkwekerij
Bij onderzoek in de woning aan de Kropkreek troffen de agenten drie kweekruimten aan. De hennepplanten waren reeds geknipt. Ze troffen bijna twintig kilogram natte henneptoppen aan en ruim 400 potten, waarin hennepplanten waren gekweekt.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

Aangifte
Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt, waarvan het elektriciteitsbedrijf Delta inmiddels aangifte heeft gedaan.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *