Dronken bestuurders gepakt tijdens alcoholcontroles - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Dronken bestuurders gepakt tijdens alcoholcontroles

REGIO – De politie controleerde in de avond en nacht van vrijdag op zaterdag tussen 21.00 en 04.00 uur op het gebruik van alcohol in het verkeer. Ook in de avond en nacht van zaterdag op zondag werden alcoholcontroles uitgevoerd. In totaal zijn bijna 150 bestuurder gecontroleerd.

Rilland
Vrijdagavond tussen 21.30 en 23.00 uur werd gecontroleerd op de Haltestraat te Rilland. Hier moesten 27 bestuurders een blaastest afleggen. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Hoogerheide
Diezelfde avond werd van 23.00 tot 24.00 uur gecontroleerd op de Antwerpsestraatweg/Scheldeweg te Hoogerheide. Er werden 15 blaastesten uitgevoerd. Een 33-jarige man uit Bergen op Zoom blies een A-indicatie. De uitgebreide ademanalyse leverde een eindresultaat op van 315 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

Tussen 02.00 en 04.00 uur werd nogmaals gecontroleerd aan de Scheldeweg te Hoogerheide. Er werden 17 blaastesten uitgevoerd, maar geen overtredingen geconstateerd.

Sluis
In de avond en nacht van zaterdag op zondag werd tussen 21.30 en 24.00 uur gecontroleerd op de Rondweg Sluis nabij de Sint Annastraat. Er werden 35 blaastesten uitgevoerd, wat de volgende resultaten opleverde:

  • Een 55-jarige man uit Sluis blies een F-indicatie. Het eindresultaat van de ademanalyse was 485 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uren.
  • Een vrouw (52) uit Hoofdplaat blies een A-indicatie. Zij had geluk, want ze blies uiteindelijk een waarde van 210 ug/l en daarmee onder de grens. Ze mocht hierna haar weg vervolgen.
  • Een 25-jarige vrouw uit het Belgische Brasschaat blies als beginnend bestuurster een A-indicatie. Het eindresultaat van de ademanalyse was 255 ug/l. Ze kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uren.

Tussen 01.00 en 02.00 uur werd nogmaals gecontroleerd op de Rondweg Sluis. Tijdens de tweede ronde moesten 32 bestuurder blazen, wat geen overtredingen opleverde.

Eede
Zondagmorgen vroeg tussen 02.00 en 03.00 uur controleerde agenten op de Rijksweg. Er werden 13 blaastesten uitgevoerd en geen overtredingen geconstateerd.

IJzendijke
Tot slot werd tussen 03.00 en 03.30 uur gecontroleerd op de N61 bij IJzendijke. Hier moesten nog vijf bestuurder blazen, ook hier werden geen overtredingen meer geconstateerd.

Proces-verbaal
Tot voor kort konden diverse overtreders gelijk ter plaatse hun boete afrekenen. Dit is vanwege een gerechtelijke uitspraak komen te vervallen. De dronken bestuurders ontvangen daarom een proces-verbaal en horen later hoe dit wordt afgehandeld.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *