Hennepkwekerijen opgerold in gemeente Reimerswaal - Foto: Extern
Foto: Extern

Hennepkwekerijen opgerold in gemeente Reimerswaal

REIMERSWAAL – Woensdag 18 maart trof de politie tijdens een hennepruimdag in twee woningen een hennepkwekerij aan. Eén in de Sichuytdam te Rilland en één in de Fregatstraat te Yerseke. Er zijn geen arrestaties verricht.

Hennepkwekerijen
Uit onderzoek kwam naar voren dat in beide panden mogelijk een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. Bij het binnentreden van beide woningen bleek dit inderdaad het geval te zijn. In Rilland zijn er 13 planten en in Yerseke 158 planten weggehaald.

Stroomdiefstal
Ook bleek dat er in de woning te Yerseke illegaal stroom werd afgetapt. Een medewerker van elektriciteitsbedrijf Delta stelde vast dat op een gevaarlijke manier buitenom de meter stroom werd afgenomen. Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie in overleg met de officier van justitie de kwekerijen laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf.

Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Delta zal nog aangifte doen vanwege de diefstal van de stroom.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.