Ster ZLM Toer start 17 juni met proloog door Goes - Foto: Richard de Looff
Foto: Richard de Looff

Ster ZLM Toer start 17 juni met proloog door Goes

GOES – Woensdag 17 juni komt het internationale wielerpeloton naar Zeeland voor de proloog van de Ster ZLM Toer 2015 – GP Jan van Heeswijk. Evenals in 2013 zal er een individuele tijdrit over 7 kilometer worden verreden door de straten van Goes.

Wielerronde
De eerste renner zal om 18.00 uur het startpodium op de Grote Markt verlaten. De finish van de laatste renner wordt verwacht omstreeks 20.30 uur.

De tweede etappe zal van start gaan in de hoofdstad van Brabant. Vanaf de Markt te ’s-Hertogenbosch beginnen de renners aan een etappe die zal finishen in de straten van Rosmalen.

Beklimmingen
Traditioneel voert de derde etappe door het Limburgse Heuvelland. De etappe waarin de renners beklimmingen als de Cauberg, Bemelerberg en Eyserbosweg krijgen voorgeschoteld vertrekt en eindigt voor het derde jaar op rij in het Limburgse wielerdorp Buchten.

De koninginnenrit zal worden verreden in de Belgische Ardennen. Op de stuwdam van La Gileppe zal de finish liggen van een etappe die start in Verviers. Een zwaar parcours met onder meer beklimmingen van de Côte de Rossier en La Redoute kenmerkt de etappe waar de sprinters zullen moeten overleven en de echte klassementsrenners hun slag kunnen slaan.

Eindwinnaars
De Ster ZLM Toer wordt op zondag 21 juni afgesloten met een etappe door de provincie Noord-Brabant. De rit start bij het Klokgebouw in Eindhoven en finisht na enkele omlopen door het ”Groene Woud” in Boxtel, alwaar na afloop de eindwinnaars van de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk op de markt zullen worden gehuldigd.

Voorzitter
Voorzitter Anton Ganzeboom zegt: “Dé Generale voor de Tour staat weer als een huis. Geweldig dat we er wederom in geslaagd zijn fantastische partners te vinden die samen met ons het evenement mogelijk willen maken. Prachtige start- en finishplaatsen waar de wielerhistorie van af druipt. Tevens kunnen we ook rekenen op een grandioos startveld.”

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *