Twee bestuurders met hoge snelheid betrapt op A58

Twee bestuurders met hoge snelheid betrapt op A58

HEINKENSZAND – Maandagavond en -nacht zijn twee bestuurders staande gehouden, nadat ze tijdens de wegwerkzaamheden met grote snelheden over de A58 reden. Rond 23.30 uur zagen agenten ter hoogte van Heinkenszand een personenauto voorbij rijden. Deze reed richting Goes.

Werkzaamheden
Tijdens een snelheidsmeting bleek dat de auto 127 kilometer per uur reed. Vanwege de snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur, reed de bestuurder dus 37 kilometer per uur te hard.

Terwijl de overtreding werd geconstateerd, vonden er ook daadwerkelijk werkzaamheden aan de vangrail plaats. De 45-jarige bestuurder uit Kruiningen kreeg een proces-verbaal uitgereikt. Hij verklaarde haast te hebben. De officier van justitie zal de hoogte van de boete bepalen.

Vluchtstrook
Ook later in de nacht waren er aan de A58 bij Heinkenszand nog werkzaamheden bezig. Hierbij waren twee rijstroken afgesloten en reed het verkeer over de vluchtstrook. De aangepaste snelheid bedroeg 90 kilometer per uur. Rond 02.00 uur zagen agenten een auto rijden. Deze reed bijna 150 kilometer per uur over de vluchtstrook, dus een overschrijding van bijna 60 kilometer per uur.

De 40-jarige bestuurder uit Brielle werd bij het benzinestation gecontroleerd. Hij had geen verklaring voor zijn optreden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kon zijn weg met de taxi vervolgen.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *