Dronken bestuurder aangehouden na verlaten ongeval - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Dronken bestuurder aangehouden na verlaten ongeval

KORTGENE – Politie en brandweer zijn zondagmorgen vroeg op zoek geweest naar de bestuurder van een auto die op de Kortgeenseweg in een sloot terecht was gekomen. Rond 02.45 uur werd gemeld dat een personenauto ondersteboven in een droge sloot lag.

Bloedresten
In de auto werd niemand aangetroffen, wel bloedresten. Het ongeluk was kort daarvoor gebeurd, want de motor was nog warm. Agenten, ondersteund met een politiehond, en brandweermensen zochten op grote schaal tevergeefs naar inzittenden.

Aanhouding
Tijdens het politieonderzoek bleek dat de bestuurder verbleef in een woning aan de Schuithaven te Zierikzee. Hij was licht gewond en had een bloedneus en enkele schaafwonden. Hij verklaarde dat hij naar Kortgene was gelopen en vervolgens naar Zierikzee was gebracht.

Om 04.30 uur werd hij aangehouden omdat hij de plaats van een ongeval had verlaten. Ook bleek dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau te Zierikzee.

Ademanalyse
Op het politiebureau werd hij voor alle zekerheid nog medisch onderzocht door medewerkers van een ambulance, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het eindresultaat van de uitgebreide ademanalyse was 605 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Insluiting
Tijdens het onderzoek bleek dat de man een medewerker van Defensie is. De Koninklijke Marechaussee werd geïnformeerd. De man werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd te Middelburg gebracht, waar hij werd ingesloten.

Zondagmorgen om 09.40 uur is hij door de militaire politie voor verder onderzoek opgehaald.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.