Kapelse burgemeester helpt bij start van de perenpluk - Foto: Gemeente Kapelle
Foto: Gemeente Kapelle

Kapelse burgemeester helpt bij start van de perenpluk

SCHORE – Het is ondertussen een traditie in Kapelle, burgemeester Stapelkamp die aan het begin van de oogst een handje komt helpen bij een fruitteler. De gemeente noemt zich tenslotte niet voor niets de Bloesem van Zeeland. Op maandag 7 september 2015 is het weer zover.

Assistentie
Bijzonder is dat de nieuwe lichting provinciale politici hem dit jaar gaat assisteren. Het gaat hierbij om Gedeputeerde Jo-Annes de Bat en de in Kapelle woonachtige leden van Provinciale Staten Nicole Heerkens (VVD), Annebeth Evertz (PvdA) en Ria Rijksen (ChristenUnie, wordt eind september geïnstalleerd).

Ook de Kapelse wethouder Economie Evert Damen komt een handje helpen.

Perenpluk
De Zeeuwse politici gaan zich verdienstelijk maken bij fruitteeltbedrijf Karelse aan de Frisostraat te Schore. Fruitteeltbedrijf Karelse uit Schore is in 1989 opgericht en telde toen 1,2 hectare aan appels en peren. In het begin werd de fruitteelt gecombineerd met veehandel maar tegenwoordig richt het bedrijf zich alleen nog op de fruitteelt.

Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot 12 hectare, volledig ingeplant met peren. Het bedrijf bestaat voor 80% uit Conference en 20% uit Doyenne du Comice, Lucas en Gieser Wildeman stoofperen.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *