Alerte buurtgenoot stopt smartphonedief (28) te Goes - Foto: Richard de Looff
Foto: Richard de Looff

Alerte buurtgenoot stopt smartphonedief (28) te Goes

GOES – Een 36-jarige Goesenaar is aan de Jacob Klaaijsenstraat beroofd van zijn smartphone. Een alerte buurtgenoot wist echter de 28-jarige dief aan te houden en droeg hem over aan de politie.

Smartphone
Het slachtoffer was op woensdag 2 september rond 11.00 uur aan het werk in zijn tuin toen de verdachte schreeuwend en schoppend door de naastgelegen brandgang kwam lopen. De man sprak hem aan en na een kort gesprek liep hij door.

Vervolgens merkte het slachtoffer dat zijn telefoon was verdwenen en liep hij zijn 28-jarige plaatsgenoot achterna. Op de J.D. van Mellestraat zag hij de verdachte met een fiets staan, deze zag de man, gooide de fiets weg en zette het op een lopen. Een alerte buurtbewoner hield de dief echter tegen.

Bedreiging
Toen agenten ter plaatse kwamen om de verdachte af te voeren begon deze het slachtoffer met de dood te bedreigen. De verdachte zou geroepen hebben: ‘Ik maak je dood, ik zoek je op, ik zweer het.’

Tevens verzette de man zich hevig tijdens zijn arrestatie. En bedreigde ook de dienders met de dood. De man was op dat moment zwaar onder invloed van alcohol.

Zoekslag
Uiteindelijk is hij afgevoerd naar het politiebureau. Na een zoekslag in de omgeving werd de telefoon kort na het incident terug gevonden in de bosje. Het toestel was daarbij wel beschadigd geraakt. De verdachte is vastgezet voor verder onderzoek. Hij wordt verdacht van diefstal, bedreiging en belediging.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *