Bejaarde vrouw uit Rilland met auto gevaar op de weg

Bejaarde vrouw uit Rilland met auto gevaar op de weg

SINT MAARTENSDIJK – Zaterdagmiddag was een oudere dame met haar auto een gevaar op de weg. De rit eindigde in de berm van de Provinaciale weg (N286). Rond 15.50 uur zagen enkele weggebruikers dat een bestuurster met haar personenauto enkele gevaarlijke capriolen uithaalde.

Oliespoor
Op de rotonde bij Onder de Linden bij Sint Maartensdijk raakte de auto in de berm een betonnen biggetje. Hierbij verloor de auto een onderdeel en lekte vervolgens olie op het wegdek, waardoor een oliespoor ontstond. De auto reed met hoge snelheid door richting Stavenisse. De politie werd gebeld, welke polshoogte ging nemen.

Bestuurster
Op de Provinciale weg raakte de auto in de berm, ging spinnen en kwam dwars in de berm terecht. Een voorbijganger liep naar de auto en haalde de autosleutel uit het contact, zodat de bestuurster niet verder kon rijden.

Politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse. De bestuurster bleek een 79-jarige vrouw uit Rilland.

Aanrijdingen
Tijdens het onderzoek bleek dat de vrouw de laatste tijd betrokken was bij meer aanrijdingen. Haar rijbewijs werd ingenomen. De politie vermoedt dat de vrouw niet langer achter het stuur moet kruipen en heeft dit bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen gemeld. De auto is door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *